Over ons

Mijn Bezoekboek is het resultaat van een creatieve samenwerking tussen: GeK op Vormgeving, familie, vrienden en professionals uit de zorg en bestaat sinds 2005. Inmiddels beschikken wij over een schil aan professionals die ons ondersteunen op het gebied van productie, levering en promotie.

Het ontstaan van MBB

2003

Oma wordt opgenomen in het verpleegtehuis ’t Gasthuis in Gorinchem. Familie en vrienden komen regelmatig op bezoek, voor een lekker bakje koffie en een goed gesprek.

Maar al snel merken we dat oma toch wat meer moeite krijgt met het terughalen van deze bezoeken, waardoor de gesprekken steeds meer aan de oppervlakte blijven. Je kent het wel “Lekker weertje vandaag he” of “Heb je nog wat leuks gedaan?”. Waarna oma dromerig voor zich uit bleef staren.

In de familie komt het idee om een soort “dagboek” bij te gaan houden. In dit schriftje schrijven we allemaal, wat we tijdens het bezoek verteld of gedaan hebben. Zo hebben we een mooie inhaker voor een gesprek en wie weet herinnerd oma zich zo nog wel de gezelligheid die er zeker nog is.

“Soms weet je pas de waarde van een moment, wanneer het een herinnering is geworden”

De aanleiding

In September 2003 werd ook het startsein gegeven voor de bouw van het nieuwe Gasthuis, welke opgeleverd zou gaan worden in 2005.
Via de cliëntenraad en de “vrienden van” werd er naar aanloop van deze oplevering gezocht naar een passend cadeau voor alle bewoners.

Hoe mooi zou het zijn, als “oma’s schriftje” voor iedereen beschikbaar was? Met dat idee is onze vormgever Gerwin van “GeK op vormgeving” aan de slag gegaan.

 

 

Mijn Bezoekboek

Een harde cover en ringband, waar je zo handig een pen in kan steken. Dit was het startpunt. “Maar het mag niet in de kast of lade belanden hoor!” Was nog een angst. Het uiteindelijke resultaat was een schot in de roos en dit bleef niet onopgemerkt.

Nog in 2005 kwam ook Rivas Zorggroep met een verzoek voor een versie van “Mijn Bezoekboek” voor het Verpleeghuis Waerthove en niet veel later in 2006 volgende verpleeghuis Lingesteyn en de Wijngaard.

Jaren later, en vele verhalen verder, zijn wij door onze klanten niet vergeten.
En daarom bieden wij jullie nu ons volledig opgefriste “Mijn Bezoekboek” aan. En voegen jullie graag aan onze bezoekfamilie toe!

Wil je nog meer weten?